"10. İstanbul Aile Hekimliği Kongresi" tamamlandı

24.06.2016

"10. İstanbul Aile Hekimliği Kongresi" tamamlandı

Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman’ın onursal başkanlığını yaptığı 10. İstanbul Aile Hekimliği Kongresi 3-4 Haziran 2016 tarihlerinde Üniversitemiz ev sahipliğinde tamamlandı.

Türkiye Aile Hekimliği Vakfı ile Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanlığımızın işbirliği ile Güney Yerleşkemizde düzenlenen kongrenin açılış konuşmalarını; Türkiye Aile Hekimliği Vakfı Başkanı/ Öğretim Üyemiz Doç Dr. Mehmet Sargın, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Ünalocak, Türkiye Aile Hekimliği Vakfı (TAHEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu,  Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Savaş Başar Kartal, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Samastı ve Rektörümüz/Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman yaptılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmalarında; Türkiye Aile Hekimliği Vakfı Başkanı/ Öğretim Üyemiz Doç Dr. Mehmet Sargın, kongreye ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunarak organizasyon komitesi adına etkinliğe katkı sağlayanlara teşekkür etti. Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Ünalocak, kongrenin her sene geliştiğine dikkat çekerek bu kongrenin de başarılı bir kongre olması temennisinde bulundu. Türkiye Aile Hekimliği Vakfı (TAHEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, TAHEV’in kuruluş sürecine ve yapmış olduğu etkinliklere ilişkin bilgiler vererek aile hekimliği uygulamasının gelişmesi adına TAHEV’in her türlü işbirliğine açık olduğunu dile getirdi. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Savaş Başar Kartal, aile hekimliğinin öneminin bilincinden hareketle ülkemizdeki aile hekimi birim sayılarının ve aile hekimi ile uzmanlarının artışına dikkat çekti. Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Samastı da, toplumları ailelerin oluşturduğuna dikkat çekerek aile hekimliğinin gelecek adına bir umut kapısı olduğunu dile getirdi. Eğitimin de, sağlığın da ailede başladığına dikkat çeken Prof. Dr. Samastı, “Aileyi gözet ki toplum sağlıklı olsun” dedi.

Rektörümüz/Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ise aile hekimliğine çok inanan, önemini çok iyi bilen, değer veren bir hekim olarak kongrenin üniversitemiz ev sahipliğinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “İyi planlanmış ve uygulamaya iyi konulmuş  bir aile hekimliği sistemi ile hastalanmaktan korunmuş ve kurtulmuş oluruz” dedi ve kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmaları sonrasında etkinlik, “Birinci Basamağın Gücü” başlıklı açılış paneli ve sonrasında “Aile Hekimliğinde Gelecek Yeni Dönem” başlıklı açılış forumu ile devam etti. Birinci basamakta çalışacak hekimleri yetiştiren, sağlık hizmetlerinde maliyeti azaltan, her ülkenin sağlık sistemine uyarlanabilen akademik ve klinik bir disiplin olan Aile Hekimliğinin, alanında yetkin kişiler tarafından çok farklı yönleri ile alındığı etkinlik; ikinci gününde de üç farklı salonda eş zamanlı olarak yapılan panel, atölye çalışmaları, konsültasyon masaları, konferans ve sözel bildirilerle tamamlandı.