İftar Programımız Yoğun Bir Katılımla Gerçekleşti

28.06.2016

Rektörlüğümüz tarafından 27 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen iftar yemeği, akademik ve idari personelimiz ile ailelerini bir araya getirdi.

Üsküdar Belediyesi Evlendirme Dairesi Nikah Salonu Yanı Havuz Başı Tesisinde gerçekleşen iftar yemeğine başta Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman olmak üzere üst yönetimdeki hocalarımız ile birlikte akademik ve idari personelimizden birçok kişi aileleriyle katıldı. Yoğun katılımın gözlendiği iftar programımız Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman’ın konuşmaları ile devam etti.

Karaman: “Ramazan istek ve arzularımıza gem vurduğumuz, acziyetimizi idrak ettiğimiz ve yoksulun haliyle hallendiğimiz bir zaman dilimidir”

“İstanbul Medeniyet Üniversitemizin güzide mensupları, hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Aile iftarımıza hoş geldiniz. Medeniyet ailesinin bir araya geldiği şu güzel iftar sofrasında Ramazan’ın af, mağfiret ve muhabbet iklimini bir kez daha dostlarımızla birlikte teneffüs ediyoruz. Rabbimize bu fırsatı verdiği için ne kadar şükretsek azdır” ifadeleri ile sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman konuşmalarına Üniversitemizin gelişim sürecine dikkat çekerek devam etti.

“Bu seneki iftarımızda sayımız %50 arttı, herhalde gelecek senelerde daha geniş mekânlar aramak durumunda kalacağız” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Karaman,  “Bizim medeniyetimizde Ramazan’a on bir ayın sultanı denmiş, bu ay yoksula, komşuya, akrabaya ikram etme vesilesi olarak görülmüş, kırda kentte bir şölen havası içerisinde ihya edilmiştir. Ramazan’a yönelik bu alaka hem faziletinden hem de bize her konuda en güzel örnek olan Peygamberimizin Ramazan’a verdiği önemden kaynaklanıyor” ifadeleri ile sözlerine devam etti.

Peygamberimizin (sav) Ramazan’dan önce “Bize Recep ve Şaban’ı mübarek kıl, Ramazan’a eriştir” diye dua ettiğini belirterek “Ramazan O’nun iki ay boyunca hasretle beklediği bir zaman dilimiydi. Ramazan geldiğinde Allah’a kullukları artar, Kur’an’la daha çok meşgul olur, infak ve yardımlaşmaya önem verirlerdi. Özellikle Ramazan’ın son on gününde esen rüzgârdan daha cömert olurlar, yine bu dönemde yalnız kalmaya gayret ederek ibadetlerini artırırlardı” diyen

Rektörümüz Prof. Dr. Karaman, Ramazanın istek ve arzularımıza gem vurduğumuz, acziyetimizi idrak ettiğimiz ve yoksulun haliyle hallendiğimiz bir zaman dilimi olduğuna dikkat çekti.

“Ramazan; af, mağfiret ve rahmet iklimidir. Muhtaç, yetim, kimsesiz ve vatanlarından edilmiş garipleri sevindirme zamanı, gönüller yapma fırsatıdır. Biliyorsunuz Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu Ramazan ayı teması "Gelin Gönüller Yapalım, Bu Ramazan ve Her Zaman" şeklindeydi. Biz de bu temenniye katılıyoruz…” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Karaman, Ramazan’ın 22. Gününde olduğumuzu hatırlatarak “İftarı, sahuru, teravihi ile geçen bu güzel günlerde açlığın lezzetini tattık, yokluğun ve mahrumiyetin ne anlama geldiğini hissettik, Allah için vermenin hazzına erdik. Şimdi 1000 aydan daha hayırlı bir gecenin, Kadir Gecesi’nin içinde olduğu bildirilen günlerdeyiz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Karaman, Hz. Aişe’den aktarılan bir hadiste, Peygamberimizin bu geceye erişenin “Allahümme, inneke afüvvün kerimün, tuhibbul afve fa’fü anni” = “Allahım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” diye dua etmesini istediğini belirtti.

“Umarız hepimiz Kur’an’ın indirilmeye başladığı bu güzel geceyi de idrak eder, afiyet ve huzurla bayrama erişiriz” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Karaman, Peygamber Efendimizin bir duasıyla (“Fatara indekum’us saimun, Ve ekele ta’amuku’l ebrar, Ve sallet aleyküm’ül melaikeh: Yanınızda oruçlular iftar etsin ve iyi insanlar yemeğinizi yesin. Melekler, size dua, rahmet ve mağfiret dilesin.” Amin.) konuşmasını tamamladı.