"Ortak Dil Sanat" Projesinin Sergisi Açıldı

24.06.2016

"Ortak Dil Sanat" Projesinin Sergisi Açıldı

Uluslararası öğrencilere yönelik kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında T.C. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Üniversitemizin ortaklaşa yürüttüğü “Ortak Dil Sanat” projesinin sergisi, Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman’ın katılımları ile 2 Haziran 2016 Perşembe günü, Konferans Salonu fuaye alanında ziyarete açıldı.

Mısır’dan Filistin’e, İran’dan Hindistan’a, Romanya’dan Türkmenistan’a, Rusya’dan Afganistan’a kadar 50’ye yakın ülkeden toplam 60 öğrencinin katıldığı proje kapsamında çizim, animasyon, baskı resim gibi alanlarda etkinlikler düzenlendi.

Projenin sertifika ve kapanış törende konuşan Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Doğan Arslan, projenin Türkiye burslarıyla ülkemize gelip eğitim gören, uluslararası öğrencilerin kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda zenginleşmelerine yardım edecek faaliyetlerden oluştuğunu belirtti.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan V. Doç. Dr. Ali Tan da yapmış olduğu konuşmasında, medeniyet kavramını oluşturan saç ayaklarından birinin sanat olduğuna dikkat çekerek sanatın algı ve hitap söz konusu olduğunda coğrafi sınırlardan bağımsız olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Tan, projede yer alan Görsel İletişim Tasarımın Bölümü Öğretim Elemanları; Yrd. Doç. Dr. Doğan Arslan, Arş. Gör. Ertan Toy,  Arş. Gör. Koray Sevindi’ye ve  projeye katkı sağlayanlara teşekkür etti. Etkinlik projede yer alan öğrencilere sertifikalarının takdimi ile sona erdi.

"Ortak Dil Sanat” Projesinin videosunu buradan zleyebilirsiniz.