Pedagojik Formasyon Programımız İlk Mezunlarını Verdi

23.06.2016

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ilk mezunlarını verdi. Eğim Bilimleri Fakültesi bünyesinde açılan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Kapanış Programı Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman ve Rektör Yardımcımız/Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Çiçekler'in katılımıyla 3 Haziran Cuma günü gerçekleştirildi. Kapanış Programına, programda ders veren öğretim üyeleri de katıldı.

Eğitim Bilimleri Fakültesinin ve Pedagojik Formasyon Programının ilk mezunları olan 80 öğretmen adayı, aynı gün son sınavlarını da tamamlamış oldular. Aday öğretmenler yaptıkları konuşmalarda duygu ve düşüncelerini arkadaşlarıyla ve öğretim elemanlarıyla paylaştılar.

Kapanış Programında bir konuşma yapan ve Rektör Yardımcımız/Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Çiçekler, öğretmenliğin oldukça zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu, mezun olan adayların kendilerini ancak mesleği tanıdıktan sonra anlayabileceklerini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Karaman ise konuşmasında aday öğretmenlere Türkiye'nin en seçkin formasyon programından mezun olduklarını hatırlatarak bunu meslek hayatlarında fark edeceklerini söyledi.

Program mezunlar, öğretim elemanları ve Rektörümüzün aile fotoğrafı çektirmeleriyle son buldu.

İMÜ Pedagojik Formasyon Programına 2015-2016 öğretim yılında yarısı İMÜ öğrencisi yarısı diğer üniversite öğrenci ve mezunlarından olmak üzere toplam 163 kişi öğrenci kaydoldu.

Program, 2016-2017 öğretim yılında 150 kişilik kontenjan açılması ve başvuruların Ağustos itibariyle alınması planlanıyor. Branşlara göre kontenjan sayılarının ve başvuru koşullarının Ağustos ayı içerisinde ilan edilmesi bekleniyor.